Remco Evenepoel alig várja a világbajnokságot

Évei számát tekintve elvileg most nőne bele az U23-as kategóriába, de ő már az elit mezőny megmérettetéseire készül.

A 2019-es szezon kétségtelenül a nagy tehetségekről szól, azokról a már most sikeres bringásokról, akik minden valószínűség szerint a következő évtizedet uralják majd. Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Egan Bernal… és természetesen köztük a legfiatalabb, Remco Evenepoel.

A belga csodagyereket a Deceuninck-Quick Step idén bedobta a gondosan kiválasztott mélyvízbe: az elit mezőnyben versenyzett, de azért a fizikailag igazán megterhelő egynaposokat (pl. Ronde, Roubaix), illetve a háromheteseket még eddig nem kellett kipróbálnia.

Első szakaszgyőzelmét a júniusi Baloise Belgium Tour-on aratta, azon a versenyen az összetettet is megnyerte. A hétvégi győzelme a Clasica San Sebastianon élete első World Tour szintű diadal volt.

Jelenleg az Európa-bajnokság egyéni időfutamára készül – természetesen már az elit mezőnyben. A címvédő Victor Campenaerts nem lesz ott, de a belgák nem aggódnak, Evenepoel méltón módon fogja őt helyettesíteni. Utána edzőtáborozás vár a fiatal bringásra, majd a Deutchland Tour, s valószínűleg a két kanadai egynaposon is részt vesz szeptember közepén.

Evenepoel a tavalyi világbajnokságon megnyerte a junioroknál a mezőnyversenyt és az egyéni időfutamot is, életkora alapján még évekig versenyezhetne az U23-as mezőnyben, de ő nemrég arról nyilatkozott, hogy nem szeretné elvenni a helyet a “rendes” U23-as tehetségektől. Viszont arra nagyon készül, hogy rajthoz állhasson majd az elit mezőnyben mind az egyéni időfutam, mind a mezőnyverseny esetében.

Az angliai (Harrogate, Yorkshire) világbajnokságra 2019. szeptember 22. és 29. között kerül sor.

 

Kapcsolódó bejegyzések
Michał Kwiatkowski az előző évekkel ellentétben idén később és lassabban kezd bele a szezonba, csupán
1 Remco Evenepoel (Bel) Deceuninck - Quick Step 15:49:17 2 Victor Campenaerts (Bel) Lotto Soudal
A hét tanulságai (2019. február 25-március 3.)Végre beindult a tavaszi egynapos szezon, de a többszakaszos