Visszatekintő 2019 – Meglepő és mulatságos jelenetek #1

Pontosabban érdemes is azonnal pontosítani a címet: meglepő és/vagy mulatságos  jelenetek a szezonból. 

Gianni Moscon (Ineos) is a közvetítést nézi – verseny közben

Ha valakinek volt is némi kétsége afelől, hogy az Ineos egy jól összerakott csapattal érkezett a Tour de France-ra, a nyolcadik szakasz eseményei talán meggyőzték: miután a címvédő Geraint Thomas látványosan bukott, miután csapattársai Gianni Moscon és Michał Kwiatkowski megtorpantak egy földre került  Michael Woods (Education First) miatt.  A csapattársak a címvédőt pillanatok alatt visszasegítették a kerékpárjára, megadták neki a löketet és már igyekezhetett is visszazárkózni a riválisaihoz, akik egyébként épp ekkor indítottak támadást. Thomas 26 másodpercet vesztett velük szemben.

A történet titkos főszereplője, azaz tragikus hőse azonban Gianni Moscon kerékpárja (Pinarello) volt, amely kettétört az ütközés során.  Moscon pedig míg arra várt, hogy érkezik számára az pótkerékpár, egy kölcsönkért mobilon figyelte, csapattársak miként dolgozzák le a gikszer miatti hátrányt.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) rossz mezt kap

Csupán egyetlen egy másodperccel előzte meg az összetettben Primoz Roglic Adam Yatest (Mitchelton-Scott) a legutolsó szakaszon, s talán ez lehetett az óriási hiba oka, mindenesetre kínos másodperceket okozott a díjátadó ceremónia résztvevőinek, hogy a Yates számára készített mezt akarták Roglicra ráadni. A videón látszik, hogy a szlovén versenyző bizonytalan, ennyire legyen udvarias a szervezőkkel szemben,  s Fuglsangra néz, aki egyértelműen rázza a fejét, hogy nem kell elfogadni ezt a helyzetet.

Később már aztán megoldódott a helyzet, Roglic a hivatalos háromágú szigonyos fotókon már a győztesnek járó kék trikóban (a megfelelő szponzori feliratokkal) pózol.

Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe) interjút ad verseny közben

A 2019-es Dwars door Vlaanderen során akadt egy kis gubanc, amikor a női versenyről mentővel kellett elszállítani valakit, emiatt pedig leállították a férfiakét. Lukas Pöstlberger a szökevénycsoportban volt, amikor az eset történt, s miután rendeződött a helyzet (bár nem zökkenőmentesen), a szökevényeket előre engedték, hogy az eredeti időelőnyből folytathassák a versenyt.

Pösltberger lemaradt erről, vagy talán bizonytalan volt, hogy akar-e továbbra is szökni (végül megérte neki, mert ebből a csoportból ő maradt áll egyedül, hozzá csatlakoztak később Van der Poelék, s abból a csoportból negyedikként került ki az osztrák), mindenesetre csak később indul a társai nyomába.

Eközben a Sporza motoron ülő tudósítójának is interjút adott, miközben  egyértelműen a mtorba kapaszkodott. Normális esetben mindkét cselekedete tiltott lett volna.

Giacopo Guarnierit (Groupama-FDJ) fogadják a rajongói

A Giro d’Italia 12. szakaszán történt a nevezetes eset, még nagyjából 120 kilométerrel a cél előtt, hogy Guarnieri megállt az út mentén, s hagyta kicsit ünnepeltetni magát a legmegszállottabb szimpatizánsai által.

Ezek után senki ne csodálkozzon, miért becézik hagyományosan az olasz sportrajongókat tifosinak, azaz tífuszos lázálmoktól őrjöngőknek.

 Marc Soler (Movistar) dühöng a csapatutasítás miatt

A Vuelta a Espana 9. szakaszán Marc Soler épp a verseny élén tekert szólóban, amikor azt az utasítást kapta rádión, hogy várja be csapattársát, Nairo Quintanát és tekerjen az ő reménybeli sikeréért. Soler nem fogta vissza magát dühében.

Mondani sem kell, a Movistar persze két szék között a pad alá esett, mert Quintanával érkezett Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) is, és meg is nyerte a szakaszt.

Kapcsolódó bejegyzések
Az év végi visszatekintő sorozat egyik alrovata a legjobb többszakaszos versenyeket végigvevő összeállítás.  Az első
Casalecchio di Reno - San Luca (207,4 km / 170,2 km + 4x 9,3 km)
Nagy nevek, akiket ne keress a mezőnyben! (Helyenként átfedést a Giro-kedvencek, akiket ne keress a
Végignézted a Giro d'Italiát és a három hét alatt több kerékpárost is megkedveltél? Szeretnéd látni
Az előzetes várakozásoknak megfelelően Primoz Roglic (Jumbo-Visma) nyerte a Giro d'Italia 34,8 kilométeres egyéni időfutamát

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.