Milano-Sanremo 2020 augusztus 8,

Az aggodalmak ellenére marad a Milano-Sanremo tervezett útvonala

A nyári turisztikai jellegű autóforgalom miatt bonyodalmakat okozhat az útlezárás. 

Néhány nappal ezelőtt Savona megye polgármesterei aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az idei Milano-Sanremo az olaszországi rendes évi szabadságolások fő szezonjában kerül megrendezésre. Hozzáadva még a nemzetközi turisták nyáron magas számát, a tenger közeli települések környékén rendszerint az autóforgalom komoly mértékű növekedésével kell ilyenkor számolni. (Még a mostani rendkívüli helyzetben is.)

Emiatt vált ki aggodalmat többekből is, hogy  a Milani-Sanremo zavartalan lebonyolítása érdekében elrendelt útlezárások közlekedési káoszt okozhatnak. A polgármesterek szerint – akiknek saját elmondásuk szerint kisebb gondjuk is nagyobb most, mint egy kerékpárverseny megszervezése – egy esetleges szeptemberi dátum már kevésbé lenne problémás.

A versenyt szervező RCS Sport a helyzet átgondolást ígérte, pár nappal később azonban az eredeti tervek szerint hirdették ki az útvonalat, gyakorlatilag ugyanazt, amit az elmúlt hét évben.

(forrás)

Kapcsolódó: 

Milano-Sanremo 2020 – Útvonal

Milano-Sanremo 2020 – Rajtlista

 

Kapcsolódó bejegyzések
RCS Sport vs. a közlekedési káosztól tartó polgármesterek 0:1 Mint ahogyan arról már szó volt
Megtartották eredeti szeptember közepi helyüket a versenynaptárban, a szervezők azonban nem tudják garantálni a biztonságos
Mindig nézzük a dolgok jó oldalát. Lehet, hogy nem is lesz annyira rossz ez az
Tour de Pologne 2020 augusztus 5-9. Hamarosan! Nézz vissza később!
Il Lombardia  2020. augusztus 15. szombat  Hamarosan! Nézz vissza később!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.