Hogy Nizzából rajtol, az eddig is ismert volt, most közzétették az első két szakasz tervezetét. 

Mindkét esetben Nizzából indul és oda is érkezik vissza a mezőny. Az első etap a sprintereké lesz, a 170 kilométeres táv jelentős részét a városon belüli körözés teszi majd ki.

Ám a második komoly változást hoz a Tour de France eddig megszokott struktúrájában: hegyi szakasz lesz, három, a Párizs-Nizzáról jól ismert emelkedővel: Col de la Colmaine, Col de Turini és Col d’Éze. Utóbbi ugyan több, mint 30 kilométerrel a szakasz  vége előtt lesz majd, s a további kisebb emelkedők ellenére valószínűleg összezár majd a mezőny a nap végére, mégis az eddig megszokottakhoz képest másféle szituációt hoz majd az összetett menők számára.

A Tour de France  első hete rendszerint az idegeskedésről szokott szólni: nehogy valami történjen a eseménytelen és az összetett menők számára alapvetően tét  nélküli szakaszon. Az ideges mezőnyben pedig rendszerint ekkor szoktak egymás után sorra következni a bukások, az eredetileg eseménytelen szakaszt  mégis eseménydússá téve.

Egy második szakaszba illesztett hegyi program azonban már valós téttel bír az végső győzelemre hajtók számára is: tartani a lépést a közvetlen riválisokkal, nem leszakadni és komoly időveszteséget szenvedni már első emelkedők egyikén.

A hegyekkel tűzdelt második szakasz ideája más szempontból is hasznos lehet: az elmúlt évek egyik folyton reflektorfényben lévő problémája, hogy az országúti kerékpárversenyek mostani struktúrája elavultnak számít a jelenlegi televíziós fogyasztói szokások felől szemlélve.  Sokszor éri kritika a Tour de France első szakaszait is, hogy indokolatlanul hosszúak és ehhez képest eseménytelenek. Erre is megoldást kínálhat ez a változtatást.

Nizzában egyébként legutóbb 1981-ben rajtolt a Tour de France, s összességében hétszer volt a verseny története során a Grand Depart a környéken.

(A jelenséggel foglalkozik a VÁLTOZÁSOK KORA című könyv is! )

Kapcsolódó bejegyzések
legutóbbi frissítés 2019. július 25. 12.00. Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) - a 18. szakaszon
1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-QuickStep 69:39:16 2 Geraint Thomas (GBr) Team Ineos 0:01:35 3 Steven
2019. július 24. szerda Pont du Gard – Gap  (200 km) 1 Matteo Trentin (Ita)
1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-QuickStep 64:57:30 2 Geraint Thomas (GBr) Team Ineos 0:01:35 3 Steven
2019. július 23. kedd Nîmes - Nîmes (177,0 km) 1 Caleb Ewan (Aus) Lotto Soudal

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.