Az újratervezett World Tour versenynaptár négy lehetséges kedvező hatása

Mindig nézzük a dolgok jó oldalát. Lehet, hogy nem is lesz annyira rossz ez az elkövetkező három hónap? Akár még pozitív következményei is lehetnek a helyzetnek. 

 

A Tour de France az első Grand Tour

Lehet szeretni és nem szeretni, elavultnak, vagy esetleges felesleges tehernek tekinteni, de még mindig a Tour de France az a verseny, amelyik a legtöbb nézőt, s még fontosabb, a legtöbb új nézőt bevonzza.

Ugyanakkor, bár a verseny több szempontból is a szezon csúcspontja, a hagyományos versenynaptárban az évad második felére esik, az utána következő időszak nem feltétlenül kedvez a lelkes újonc rajongóknak.Ott van persze a Clasica San Sebastian, aztán augusztus végén, szeptember elején a Vuelta a Espana, esetleg a szeptember végi világbajnokság, no meg talán a lelkesedés kitart még az Il Lombardiáig is, de nem biztos (sőt, viszonylag kicsi az esélye), hogy ez a nézőtípus tűkön ülve várja a tavaszi klasszikus szezon kezdetét, talán esetleg a Giro d’Italiára odafigyel, de valójában nagy valószínűséggel újra csak a Tour de France lesz az a verseny, ami hosszú távon leköti a figyelmét, és ez így megy aztán újra meg újra, évről-évre megint.

Az idei rendkívüli versenynaptár azonban egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a Tour de France idején nyert lendületet és lelkesedést hosszú távon tartósítsa a nézőkben, valamint jobban megismerhessék a t…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.