Il Lombardia 2020. augusztus 15. szombat

Olyasvalaki számára, aki a jelen eseményeit is hajlamos egyfajta történelmi távlatból (vagy mondjuk úgy, a történelmi aspektust soha figyelmen kívül nem hagyva) figyelni, igazán izgalmasnak hangzik, hogy a Milano-Sanremo és az Il Lombardia egymás utáni vasárnapokra esik.

Az alábbiakban egy hét versenyből álló periódust választottam ki: 2020. augusztus 1-18 -ig, az alábbi versenyekkel:

Strade Bianche  2020. augusztus 1. (WT)
Grand Trittico Lombardo 2020. augusztus 3. (PS)
Milano-Torino 2020. augusztus 5. (PS)
Milano-Sanremo 2020. augusztus 8. (WT)
Gran Piemonte 2020. augusztus 12. (PS)
Il Lombardia 2020. augusztus 15. (WT)
Giro dell’Emilia 2020. augusztus 18. (PS)

PS: ProSeries
WT: WorldTour

Nézzünk akkor tehát kicsit körül közelebbről:

Hiányzó versenyek:

Ha Grand Trittico Lombardo elnevezés nem tűnik ismerősnek, semmi gond, ez egy rendkívüli formáció, amely a közösen Trittico Regione Lombardia néven emlegetett három versenyből (Coppa Agostoni, Coppa Bernocchi és Tre Valli Varesine) állt össze eggyé. A dimbes-dombos útvonalú verseny mindhárom eredeti rendezvény ikonikus helyszíneit igyekszik érinteni.

Megváltozott útvonalak

Két verseny is  radikális változtatásokat volt kénytelen végrehajtani. Pontosabban az egyik esetében a szükségszerűség hozta, a másikban pedig annak a reménye, hogy a rendkívüli helyzet nem csak veszteségekkel, de nyereségekkel is járhat.

Kezdjük az utóbbival. A Milano-Torino szervezői úgy döntöttek, hogy kiveszik a programból a verseny végi emelkedőt (Superga), remélvén, hogy a Milano-Sanremóra készülő sprintereknek is kedvül lesz ezt a rendezvényt felkészülési versenyként választani.

A másik megváltoztatott útvonalú verseny a Milano-Sanremó lesz, itt a kényszerűség diktálta. A versenyt fogadó kisebb városok eleve szívesebben látták volna a rendezvényt szeptemberben. Az augusztus eleji időpont ugyanis igencsak kedvezőtlen, az éves szabadságolások Olaszországban is nagyrész ekkorra időzítettek, így sokan indulnak neki az olaszok közül is a tengernek, a part meni települ…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.