A szervezők remélik, 2021-ben újra megrendezhetik.

Néhány nappal azután, hogy Peter Sagan (BORA-hansgrohe) hivatalosan is bejelentette, hogy 2020-ban a Giro d’ Italián kíván indulni, az AEG, a kaliforniai körversenyt szervező cég bejelentette, hogy a következő idényben nem rendezik meg a versenyt. A szervezők ugyan nem közölték a pontos okokat, de az események egymásutánja feltehetőleg nem véletlen egybeesés.

Sagan, mint termék (brand) és az amerikai piac kölcsönös egymásra utaltsága eddig is sejthető volt, a szlovák versenyző elsősorban az Antlanti-óceánon túl számít piaci/marketing szempontból igazán szupersztárnak, ezért is tűnt egyértelműnek, hogy az utóbbi években májusban a napfényes Kaliforniát választotta a napfényes Itália helyett.

A Giro szervezői már évek óta szeretnék rávenni a háromszoros világbajnokot (és ügynökeit, üzleti tanácsadóit, stb), hogy álljon rajthoz a körversenyen, de eleddig még mindig jobban megérte neki az amerikai versenyzés. Most azonban a budapesti rajt révén könnyebben megszólítható a szlovák piac is, és egyáltalán nem tűnik véletlennek, hogy most jött az ideje Sagan számára a Giro-részvételnek.

Az AEG pedig készülhet közben a 2021-es szezonra, vagy azáltal, hogy átstrukturálják a marketingjüket, és nem egyetlen egy nagy névvel házalnak a szponzoroknál , vagy pedig reménykedhetnek, hogy a tékozló fiú egy év kihagyás után visszatér.

 

Kapcsolódó bejegyzések
A Dimension Data csapata jövőre NTT néven szerepel majd. Az NTT a Dimension Data anyacége,
A kerékpáros legenda 83 éves volt. Raymond Poulidort (1936-2019) szokás "az örök másodikként" emlegetni, hiszen
  23,5 kilométerrel rövidül, 20 perccel később rajtol, viszont két körrel több lesz a világbajnokság
Két település, Aigle és Martigny lesz a hivatalos házigazda.  A 2020-as svájci világbajnokság nagyban hasonlítani
A friss egyéni időfutam Európa-bajnok 2023-ig marad a Deceuninck-Quick Stepnél. Patrick Lefevere tovább folytatja stratégiáját:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.