Giro d’Italia 2019 – 20. szakasz ( Feltre – Croce Daune-Monte Avena )

20. szakasz
2019. június 2. szombat
Feltre – Croce Daune-Monte Avena
194 km

Profil:

Az idei Giro d’Italia utolsó előtti szakasza egy igazi szörny. három 2. és két 1. kategóriás emelkedőt tartalmaz a program, a végén egy hegyi befutóval.

Szinte már a szakasz elején hegybe botlanak a versenyzők, 8 és fél kilométer után kezd emelkedni az út. A Cima Campo 18,7 kilométer hosszú, átlagosan 5,9%-os meredekségű (10% a legmeredekebb rész). A hegy hosszúsága már magában egy ígéret a nagy drámákra. Ha valaki nem jól kapja el a szakaszkezdést…

A szóbeszéd szerint a Bahrain-Merida nagyon korán készül támadni és kontrollálni az egész szakaszt. Vincenzo Nibali  folyamatosan arról nyilatkozik, hogy neki a 2. vagy 3. hely nem számít, csak az, hogy megnyeri-e az idei Girót vagy sem.

De a következő emelkedő sem különb, sőt, még 200 méterrel hosszabb is. A Passo Manghen 18,9 kilométeres, átlagban 7,6%-os, maximum 15%. A legkegyetlenebb része 13 kilométernél következik, az utolsó 6 kilométer pedig átlagban is meredekebb, mint a hegy eleje.

De a leghosszabb emelkedő még csak ezután következik, 81 kilométerrel a cél előtt kezdődik a 20,6 kilométeres Passo Rolle. A “csupán” 4,7%-os átlagos meredekségével egy igazán alattomos emelkedő, leginkább itt várható valami nagy-nagy drámai fordulat a szakasz alakulásában.

Aztán itt van még a  Croce d’Anue (11,1 km à 5,5%, max. 16,0%)

mielőtt rátérnek a versenyzők az utolsó emelkedő megmászására. A Monte Avena ugyan 1. kategóriás, de alapadatai (6,9 km à 7,3%, max. 11,0%) alapján ez tűnik a legkönnyebb emelkedőnek.

 

A szakaszt érdemesebb leginkább abból a szemszögből nézni, hogy ki veszíthet a legtöbbet. Richard Carapaz (Movistar) természetesen, hisz a mostani összetettbeli időkülönbségek már neki kedveznek a vasárnapi időfutamot illetően is. A Movistar feladata értelemszerűen a támadások kivédése lesz és hogy ők kontrollálják a verseny sebességét is. A csapat jól van összerakva, Mikel Landa kiváló segítő (nem, nem fog valóra válni a legelvakultabb Landa-rajongók vágyálma és nem fogja szándékosan szabotálni a csapattárs első helyét), s Carapaz is bizonyította az elmúlt egy hét alatt, hogy megfelelően érett a feladathoz, hogy egy Grand Tour összetett első helyén álljon.  Még a verseny legelején aratott szakaszgyőzelme során  esett sok szó arról, hogy egy hajszálnyira ugyan, de ő tűnik jobb formában a Movistaron belül, s végül ez megmutatta magát.

A  jelenleg második helyen álló Nibali számára Domenico  Pozzovivo és Damiano Caruso a két legfontosabb segítő, s láttuk, hogy jól is működnek a rájuk bízott szerepben.

Az Astana  – erről is sok szó esett korábban – a legjobban összerakott csapat volt a tavaszi többszakaszos verseny során (míg az egynaposokat a Deceuninck-Quick Step uralta), s a Girón is meg-megcsillantak időnként, de összességében elmarad a teljesítményük a várthoz képest. Azonban nem csak a Bahrain-Merida korai támadásáról, hanem az Astanával közös taktikáról is sutyorognak rendesen. Miguel Angel Lopeztől pedig szinte mindenki akciót vár ezen az utolsó hegyi szakaszon.

Ugyancsak sokat várnak az első héten toronymagas esélyesnek tekintett Primoz Roglictól (Jumbo-Visma), neki viszont már kevésbé jó a segítőgárdája – legalább is a többiekhez viszonyítva, hiszen nagyjából a 12. szakasztól folyamatosan azzal küzd,hogy az ellenfelek pillanatokon belül elválasztják segítőitől. (Nem mellesleg a 6. szakaszon történt bukás miatt küzd a szlovén más problémákkal is még a mai napig.)

Fordított a helyzet a Mitchelton-SCOTTnál, ahol  nagyon is jól készítették elő többször is a támadásokat, de aztán Simon Yates nem tudta befejezni. Ha eddig nem, akkor már ma sem fog valószínűleg maradandót alkotni

Kifejezetten a szakaszgyőzelem és nem az összetett esélyek szempontjából érdekes lehet Rafal Majka (BORA-hansgrohe) vagy Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) szereplése.

A hegyi pontok versenyében Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) toronymagasan vezet ugyan, de egy a sikerét ünnepelendő támadásban, illetve a szakasz elején valószínűleg megalakuló nagyonn szökevénycsoportban simán benne lehet.

 

Élő közvetítés a szakaszról:

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Giro d’Italia 2019 – 20. szakasz

Kapcsolódó bejegyzések
15. szakasz 2019. július 21. vasárnap Limoux – Foix  (185 km) Térkép: Profil: Mur de
14. szakasz 2019. július 20. szombat  Tarbes – Tourmalet  (117,5 km) Térkép: Profil: Tourmalet/ utolsó
13. szakasz  2019. július 19. péntek Pau – Pau  (27,2 km, egyéni időfutam) Térkép: Profil:
12. szakasz 2019. július 18. csütörtök  Toulouse – Bagnères-de-Bigorre  (209,5 km) Térkép: Profil: Hourquette d'Ancizan
6. szakasz  2019. július 11. csütörtök Mulhouse – La Planche des Belles Filles  (160,5km) Térkép:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.