Zárt kapuk várták az utolsó beérkezőt (Paris-Roubaix 2018)

Azt hinnéd, ilyenről csak a 100 évvel ezelőtti sztorikban olvashatsz. 

Evaldas Siskeviciusnak (Delko- Marseille Provence KTM) egyetlen vágya volt vasárnap a Paris-Roubaix rajtjánál: célba érni. A hivatalos végeredményben azonban a DNF (nem fejezte be a versenyt) kategóriában szerepel, noha több mint egy órával a győztes Peter Saganhoz (Bora-hasgrohe) képest mégiscsak bejutott a Velodrome-ba, és letekerhette a másfél körét.
A problémák nagyjából 40 kilométerrel a verseny vége előtt kezdődtek. Siskevicius annyira lemaradt, hogy még a “seprűs kocsi” (azaz az a kisbusz, amelyik a versenyt feladó kerékpárosokat gyűjti össze) is leelőzte.

Aztán nem sokkal később defektje volt, így tényleg úgy tűnt, hogy vége a versenyének. Csakhogy észrevette, hogy az egyik traileren az ő csapatának kocsija vesztegelt (szintén technikai problémák miatt), így felmászott a trailerre és a rendelkezésre álló tartalékból kereket cserélt.

Az utolsó akadály közvetlenül a Velodrome bejárata előtt várt rá: zárva találta a kapukat. Értve a helyzetet természetesen beengedték, így a 29 éves litván kerékpáros is végigmehetett a stadionon belüli másfél körön.
Kapcsolódó bejegyzések
A Paris-Roubaix több mint 120 éves története bővelkedik ellentmondásos versenyekben és téves vagy egyenesen botrányos
Ma már szinte elképzelhetetlen, de még az 1950-es években is előfordult, hogy valaki kis túlzással 
Kivégezték volna, de véget ért a háború Az 1. világháború során a kerékpáros mezőny számos
Laurent Fignon és a hírhedt nyolc másodperc (Tour de France 1989) 1989-ben Laurent Fignot Tour
A Moser-dinasztia

Könyvajánló

Holler Box