Tadej Pogacar UAE Team Emirates Season 2020

Az UAE Emirates első számú embere a francia körversenyen Fabio Aru lesz. 

Nagy év volt a tavalyi szezon Tadej Pogacar számára, akinek – szinte hihetetlen- 2019 volt tulajdonképpen az első profi éve. Már februárban megmutatta magát, de az igazi ismertséget természetesen a Vuelta a Espana 3. hely ( és három szakaszgyőzelem) hozta el neki.

A 2020-as szezont is biztatóan kezdte, s remélhetőleg a kényszerű leállás nem törte meg az elkerülhetetlennél jobban a lendületet, hiszen, ha minden jól megy, Pogacar idén augusztusban debütálhat a Tour de France-on (2020. augusztus 29-szeptember 20.).

Az UAE Team Emirates sportigazgatója, Joxean Fernandez Matxín a Biciclismo oldalnak beszélt a francia körversenyt illető szakmai elképzelésekről. Eszerint Fabio Aru lesz a csapat első számú embere, hiszen neki van a legnagyobb tapasztalata (ne feledjük, nyert már Grand Tourt, 2015-ben a Vuelta a Espanát).  Míg a csupán 21 éves Tadej Pogacar nyomás és elvárások nélkül, tapasztalatszerzés céljából vesz majd rész a versenyen. Tulajdonképpen tesztelheti, tesztelgetheti magát, hogy mire is képes.

Fernandez egyébként arról is beszélt, hogy szeretnék, ha Pogacar 2024-ig kötné magát az UAE Emites csapatához, amely a szakvezető tervez szerint néhán éven belül a világ legjobb együttese kíván lenni.

(forrás)

Kapcsolódó bejegyzések
2. szakasz  2020. július 29. szerda Castrojeriz - Villadiego (168 km) 1 Fernando Gaviria Rendon
Ez volt az első alkalom a verseny történetében, hogy Franciaországon kívüli helyszínről rajtolt a verseny.
Ütközik az időpont a Tour de France-szal. A  svájci világbajnokság időpontját nem érintette - legalább
Végre eltörlik a díjátadós puszilkodást is. Jó ideje össztűzben állnak már azok a sportágak, ahol
Már ami az Astana Grand Tour összeállításait illeti. Míg Lopez a Tour de France-ra (jelenlegi tervezett

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.