Hosztok és hoszteszek a Tour de France-on

Végre eltörlik a díjátadós puszilkodást is.

Jó ideje össztűzben állnak már azok a sportágak, ahol a női jelenlét elsősorban “biodíszlet” formájában valósul meg. S bár a kerékpárversenyeken jóval kevésbé megalázó a helyzet, mint mondjuk a motorsportok esetében, a kritikában rendszerint a bringaversenyek szervezői is részesülnek.

Ahogyan a legtöbb kerékpárverseny esetében, a Tour de France-on is szigorú etikai kódex vonatkozott már az utóbbi években is a hoszteszek helyes  viselkedésére  és a hoszteszekkel szembeni helyes magatartásra egyaránt. Ugyanakkor két fontos jellemzőn továbbra sem változtattak: csak női hoszteszek voltak az eredményhirdetéseken, s továbbra is tartotta magát  a pusziadási hagyomány is. (Ellentétben például a belgiumi egynaposok többségével.)

2020-ban jött el az idő, némiképp az egészségügyi szabályok újragondolása következtében, hogy ezek az idejétmúlt viselkedési formák végre eltűnjenek a kerékpárversenyek díjátadóiról. Az többször és többféleképpen bebizonyosodott már, hogy az efféle ceremóniákon az esemény gördülékenységét segítő háttéremberekre (akik a VIP vendégeket kalauzolják, vagy éppenséggel a mezt segítik úgy feladni a versenyzőre, hogy a szponzor neve jól látható legyen, stb) szükség van, de a formátumot igenis érdemes megváltoztatni.

Így aztán mind férfi, mind női segítők lesznek a díjátadókon,  s a puszilkodás is maradjon inkább magánjellegű tevékenység.

Minden bizonnyal nem ez lesz az egyetlen lényegi változtatás a 2020. augusztus 29-én rajtjára induló Tour de France-nak. Nem csak az egészségügyi szabályok szigorítása, de maga az időpont áthelyezése és az ezzel járó újratervezés is bonyolítja a szervezők és nem utolsó sorban a befogadó helyszínek illetékeseinek feladatát.

(forrás)

 

Kapcsolódó bejegyzések
Az eredeti elképzelés, Dánia helyett.  Sűrűsödnek az eredetileg 2020-ra tervezett, de jövő nyárra halasztott események,
Mindig nézzük a dolgok jó oldalát. Lehet, hogy nem is lesz annyira rossz ez az
Az 1985-ös Tour de France 14. szakaszának finisében a versenyben élen álló Bernard Hinault csúnyán
Az UAE Emirates első számú embere a francia körversenyen Fabio Aru lesz.  Nagy év volt
Ez volt az első alkalom a verseny történetében, hogy Franciaországon kívüli helyszínről rajtolt a verseny.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.