Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) volt egyike azon néhány nagy névnek az elit kerékpáros mezőnyben, akik nem álltak rajthoz a 2020-as szezon rövidre sikerült első felvonásában.

Egészen pontosan Dumoulin a 2019-es Critérium du Dauphine óta nem versenyzett. A májusi Giro d’Italia alatt elszenvedett bukása és ebből következő térdsérülése kísértette az egész tavalyi szezon során. Az idei évet is a rajthoz állás tologatásával kezdte, miközben történt egy fontos változás is karrierjében: a Sunweb csapatától a Jumbo-Vismába igazolt.

A február óta jócskán megváltozott helyzet következtében azonban neki is, mint mindenki másnak újra kellett terveznie a szezonját. Mint ahogyan a június elején kiadott közleményében beszél róla, márciusban és áprilisban ugyan szkeptikus volt a versenyzési lehetőségeket illetően, de most örül az augusztusi újrakezdésnek. A felkészülésben jól halad, úgy érzi, hogy 2018-as önmagát (amikor mind a Giro d’Italián, mind a Tour de France-on második lett) képes most hozni.

Dumoulin szezoncélja a Tour de France, amelyre majd az azt megelőző francia versenyeken készül fel.

A Jumbo-Vismát érdemes lesz figyelni amúgy az elkövetkező hónapokban, hiszen mindhárom GT menője, Tom Dumoulin, Primoz Roglic és Steven Kruijswijk (két GT győztes és egy dobogós versenyző) a francia körversenyre készül.

(forrás)

Kapcsolódó bejegyzések
Ütközik az időpont a Tour de France-szal. A  svájci világbajnokság időpontját nem érintette - legalább
Már ami az Astana Grand Tour összeállításait illeti. Míg Lopez a Tour de France-ra (jelenlegi tervezett
Most, hogy a rendkívüli őszi versenynaptár alapján kerülni fogják egymást a Bora-Hansgrohe első számú sprinterével,
Főként az októberi tavaszi egynapos klasszikusokra. Ugyan nem Gianni Moscon (Ineos) volt az egyetlen versenyző,
A Mitchelton-Scott sportigazgatója elemezte az új World Tour naptár által előállt helyzetet.  Az UCI által

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.