Bányászlámpa-szekció -Tour de France 2019 – 20. szakasz – Sebastien Langeveld (Team EF1)

Jól hajrázott Sebastian Langeveld (Team EF1) az utolsó helyért folytatott küzdelemben,ugyanis a 20. szakasz végére átvette a posztot Yoann Offredótól (Wanty Gobert Cycling Team)

No de komolyra fordítva a szót: Langeveld két nappal az időfutam előtt ráesett a könyökére, onnantól kezdve ő is azok közé tartozott, aki napról-napra próbálják túlélni a versenyt és befejezni az adott szakaszt.  a 12. szakasz után került az utolsó előtti pozícióba.

A félbemaradt 19. szakasz után már csak 3 másodperc előnye maradt Offredóhoz képest, aki a kurta 59 kilométeres szakaszon valamivel jobb teljesítménnyel ért célba..

Langeveld az utolsó szakasz előtt 4 óra, 34 perc és 23 másodperc hátránnyal bírt az első helyezett Egan Bernalhoz  (Ineos) képest.

Az előző utolsó helyezett, Yoann Offredo az 5. szakasz óta tekert a mezőny mögött. Egy komoly bukás (átmeneti bénulás) után a versenyzéshez nemrég visszatért versenyző számára mindenképp nagy győzelem, hogy – ha csak valami rendkívüli nem történik az utolsó szakaszon – eljut Párizsig.

Kapcsolódó bejegyzések
1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-QuickStep 69:39:16 2 Geraint Thomas (GBr) Team Ineos 0:01:35 3 Steven
2019. július 24. szerda Pont du Gard – Gap  (200 km) 1 Matteo Trentin (Ita)
1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-QuickStep 64:57:30 2 Geraint Thomas (GBr) Team Ineos 0:01:35 3 Steven
Avagy legnagyobb valószínűség szerint hol dőlhet el a verseny. 6.  szakasz - Mulhouse - La

Könyvajánló

Holler Box