Előzetes: Strade Bianche 2020

Végre, végre végre! Végre itt van a május óta- mióta az UCI kihirdette a módosított versenynaptárt – várva várt augusztus 1 és vele együtt a Strade Bianche, az egyik legszebb díszletek között zajló verseny az egész kínálatban.

A híres fehér kavicsos verseny a toszkán táj igazi kvintesszenciáját adja, s minden bizonnyal ez az egyik fő oka, hogy a csupán 14 éves verseny rendkívül népszerű a nézők körében. Ha az összkép, a versenyhangulat szempontjából nézzük, minden bizonnyal rendkívüli tapasztalat lesz nézőként a versenyt a kiszáradt, kiéget, száraz és poros augusztusi olasz díszletek között követni, s nem a megszokott kora tavaszi, sok esetben nedves, kissé nyirkos és saras közegben. (Érdekesség: az első Strade Bianchét 2007-ben ősszel rendezték, s csak ezek után került át a versenynaptárban – akkor még másodszintű versenyként – a Tirreno-Adriatico és a Milano-Sanremo elé.)

Más szempontból is érdekes tapasztalat lesz a verseny a nézők számára (is).  Lesz egy sor apróság, új szokás, amely nem engedi feledni, hogy egy komoly járvány tombol jelenleg a világban. Azon kerékpárrajongóknak, akik számára a Strade Bianche lesz az első verseny, amit követnek majd a Nagy Szünet óta, valószínűleg apokaliptikus látványt nyújt majd, hogy a versenyzők maszkban vannak közvetlen a verseny előtt és után is, a szakmai háttérstáb  (pl. a kísérőkocsi volánja mögött ülő csapatfőnök) illetve a szervezők (díjátadók és hosztok, hosztesztek is) végig az egész esemény során. Mindazonáltal minden illetékes tisztában van vele, hogy még a lehető legkomolyabb egészségügyi előírások betartása mellett is igencsak lutri még kerékpárversenyt tartani.

Az útvonal

De lesz verseny, most már biztos, és nézzük csak, hogy mire számíthatunk.

Az útvonal a szokásos, a versenyző…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.