Gino Bartali otthagyja a Tour de France-t (1950)

Az 1940-es évek vége és 50-es évek eleje javarészt Gino Bartali és Fausto Coppi rivalizálásával telt a két nagy körversenyen, a Giro d’Italián és  a Tour de France-on is. 

Fausto Coppi 1949-ben duplázott, így mindkét versenyen címvédőként várta az új szezont. A Giro d’Italián azonban egy bukás következtében súlyosan megsérült, medencecsontját törte, kénytelen volt feladni a versenyt, sőt a Tour de France-on sem tudott részt venni. 

Így aztán a Gino Bartali lett az olasz elit csapat kapitánya. (1950-ben még mindig nemzeti csapatok álltak rajthoz, az olaszok kettőt is indítottak: a legjobbjaikból álló együttest és egy “kadétcsapatot”.) A verseny 22 szakaszból állt, 4775 kilométer hosszú volt és a 116 rajthoz álló kerékpárosból 51 ért célba. 

A verseny  a 11. szakaszon történtek miatt vált nevezetessé, egy tipikus pireneusi etapon, amely magába foglalta az Aubisque-t, a Tourmalet-t és az Aspint. A francia nézők felfokozott hangulatban várták a napot, igencsak elkedvetlenítette őket, hogy az előző két évben az olaszok domináltak a versenyen. Már a korábbi emelkedőkön inzultálták a Bartali csoportjában tekerő versenyzőket, beszólogattak nekik, gúnyolták őket. Az Aspinen aztán már apró kövekkel is dobálták őket.  

A helyzet akkor eszkalálódott, amikor a hegytetőhöz közel Gino Bartali és Jean Robic egy útjukba került fotós miatt bukott. A nézők odarohantak, hogy visszasegítsék a kerékpárosokat a bringáikra, ám nem minden jelen lévő volt ilyen önzetlen. Amikor Bartali is vissza próbált szállni a kerékpárjára, rugdalni és ütlegelni kezdték. Bartali későbbi elmondása szerint valaki még kést is rántott, de erről az illetőről bebizonyosodott, hogy piknikező volt, aki épp szendvicsét készítette, amikor megtörtént az eset.

A támadók egy része részeg volt, s a helyszínre érkező versenyigazgató, Jacques Goddet is botját volt kénytelen használni, hogy távol tartsa az egyik támadót a versenyzőktől. 

Bartali a történtek hatására úgy felhúzta magát, hogy megnyerte a szakaszt. Az ő megszállott versenyzésének volt köszönhető az is, hogy csapattársa, Fiorenzo Magni az összetett élére állhatott.

Magni azonban ebben az évben már nem viselhette a sárga trikót. Bartali ugyanis a célba érkezés után azonnal bejelentette visszalépését az olasz csapatfőnöknek, Alfredo Bindának, és egyben kérte, hogy az egész olasz küldöttség (azaz mindkét csapat) hagyja ott a versenyt. 

Az egyezkedés egész éjszaka folyt. Bartalinak az volt az álláspontja, hogy a jelenléte a versenyen még inkább felheccelné a francia közönséget. A szervezők viszont nagyon szerették volna a olaszokat a versenyben tartani, Bartalinak még azt is felajánlották, hogy szürke mezben versenyezhet, hogy nehezebben legyen felismerhető, amit Bartali nem fogadott el. 

Az olasz versenyzők közül persze nem mindenki állt azonnal a csapatkapitány mellé, úgy hírlik, hogy a sárga trikós Magni csak reggel döntött a távozás mellett.   

Akadt még egy probléma, amit ebből kifolyólag orvosolni kellett: a 15. szakasz befutóját eredetileg Sanremóba tervezték, ezt  – attól tartva, hogy az olasz közönség revansot vesz – módosították, az új célállomás Menton volt. 

A versenyt végül Ferdi Kübler nyerte, Fiorenzo Magnit pedig azért is tartják a történtek nagy vesztesének, mivel ez lett volna az egyetlen esélye, hogy Coppi és Bartali árnyékából kilépve ő is Tour de France-t nyerjen. (Gyakorlatilag a két óriás mögött a legeredményesebb olasz ebben az időben.)

(Forrás: Carol and Bill MacGann: The Story of the Tour de France, Dog Ear Publishing, 2006.)

Kapcsolódó bejegyzések
Nagyjából egy évtizeddel ezelőtt még úgy tűnt,  hogy a három nagy háromhetes körverseny közül a
Jól hajrázott Sebastian Langeveld (Team EF1) az utolsó helyért folytatott küzdelemben,ugyanis a 20. szakasz végére
legutóbbi frissítés 2019. július 25. 12.00. Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) - a 18. szakaszon
1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-QuickStep 69:39:16 2 Geraint Thomas (GBr) Team Ineos 0:01:35 3 Steven
2019. július 24. szerda Pont du Gard – Gap  (200 km) 1 Matteo Trentin (Ita)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.