Jakob Fuglsang az Ardennekre, a Giróra és az olimpiára készül

Idestova véget ér november, a versenyzők is lassan visszatérnek a pihenőjük után a napi rutinhoz, így itt az ideje a kedvenc téli rovat, a Kedv, remények, tervek újraizzításához.

Jakob Fuglang (Astana) a 2019-es szezon egyik legjobb kerekese volt, nyert Liege-Bastogne-Liege-t és Critérium du Dauphinét, emellett jól állta a sarat Julian Alaphilippe (Deceuninck- Quick Step) mellett is több versenyen, valamint meg-megvillant a Vuelta a Espanán is.

A Tour de France (hiába a kiváló főpróba a Dauphinén) nem sikerül neki jól, bukás miatt kénytelen volt már viszonylag korán feladni. Ahogyan nemrég egy tévéinterjúban beszélt róla, szeretne pályafutása során még egyszer majd összetett eredményért tekerni a francia körversenyen (legjobb eredménye eddig egy 7. hely volt még 2013-ban), de  most inkább szeretne valami újat kipróbálni, ezért is tervezi inkább a Giro d’Italián a részvételt. (Nem ez lesz az első alkalom, 2016-ban már egyszer részt vett, akkor 12. helyen végzett összetettben.)

Az olasz körverseny mellett Fuglsang valószínűsíthető másik Grand Tourja a Vuelta a Espana lesz, ahol a tervek szerint Miguel Angel Lopez sikeréért teker majd.

Fuglsang az ardenneki klasszikusok egyik specialistája, a legendás egynaposok természetesen 2020-ban sem maradnak majd ki a programjából. Ugyanakkor 2020 olimpiai év is lesz, a dán pedig már egy ezüstérem birtokosa 2016-ból, amit szívesen cserélne majd Tokióban aranyra.

(forrás)

 

Kapcsolódó bejegyzések
Könnyen lehet, hogy idén sem maradunk a híres-hírhedt hegy nélkül. Míg a 2020-as Tour de
A hiányzó nagy nevek ellenére is akadnak szép számmal, akik megküzdenek majd a sárga trikó
1 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team 30:44:27 2 Tejay Van Garderen (USA) EF Education
2009 után újból Hollandiából rajtol a spanyol körverseny. A csapatprezentáció Utrechtben zajlik majd és innen

Könyvajánló

Holler Box