Négy verseny köré épül majd a belga szupertehetség 2020-as szezonja, amelyről a Deceuninck-Quick Step edzőtáborában nyilatkozott a média képviselőinek.

Az évad alapos átgondolása még tavaly kezdődött, amikor Evenepoel biztosította a helyét a a belga olimpiai küldöttségben, így értelemszerűen Tokió lesz számára az elsődleges célpont, ahol az egyéni időfutamon áll majd rajthoz. Ugyancsak kiemelt fontosságot élvez a svájci világbajnokság időfutama. Ne feledjük, a bringás Yorkshire-ben második helyet szerzett Rohan Dennis mögött.  Evenepoel szerint a Giro d’Italia az időfutamok miatt illik bele kiválóan az olimpiai felkészülési tervébe.

A két világeseményen kívül két monumentális egynapos  tartozik még a négy kiemelt fontosságú esemény közé: Evenepoel szándékai szerint ott lesz a Liege-Bastogne-Liege-en és az Il Lombardián is. Mindkét esetben jogosan várhatnak az ifjú tehetség rajongói nagyszerű eredményt, hiszen Evenepoel 2019-ben a Clasica San Sebastianon (emelkedőkkel tűzdelt egynapos klasszikus) első alkalommal vett részt és azonnal meg is nyerte.

(forrás)

Kapcsolódó bejegyzések
1 Remco Evenepoel (Bel) Deceuninck - Quick Step 23:13:59 2 Filippo Ganna (Ita) Nationalmannschaft Italien
1 Remco Evenepoel (Bel) Deceuninck - Quick Step 20:15:56 2 Filippo Ganna (Ita) Nationalmannschaft Italien
1 Remco Evenepoel (Bel) Deceuninck - Quick Step 16:19:05 2 Filippo Ganna (Ita) Nationalmannschaft Italien
1 Remco Evenepoel (Bel) Deceuninck - Quick Step 11:42:38 2 Filippo Ganna (Ita) Nationalmannschaft Italien
A Lotto-Soudal csapatánál nem kell szomszédba menni a jó egynapos menőkért, gondoljunk csak Tiesj Benootra,

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.