A Deceuninck – Quick Step szeretné megtartani Julian Alaphilippe-et

A francia sztárnak 2019 végén jár le a szerződése

Fantasztikus szezont tudhat eddig magáénak Julian Alaphilippe, s a tavaly évről is van elég siker, amire emlékezhet (gondoljunk csak többek között a Tour de France pöttyös trikóra), így valószínűleg a hivatalosan augusztus 1-től induló (de a háttértárgyalások tekintetében már javában zajló) átigazolási szezon egyik fő szereplője lehet.

Patrick Lefevere, a Quick Step szakmai vezetője nemrég arról nyilatkozott, hogy jó irányban haladnak a szerződéshosszabbítással kapcsolatos tapogatózó beszélgetések, úgy tűnik, mindként fél hajlik arra, hogy továbbra is együtt folytassák a megkezdett munkát.

Lefevere azonban arról is beszélt, hogy bár meg szeretné tartani jelenlegi aranytojást tojó tyúkját, de nem bármi áron, hiszen lényegesen nagy különbség van aközött, hogy tízezres vagy százezres nagyságrendű fizetésemelést szeretne valaki, utalva ezzel arra is, hogy a tárgyalások sarokpontja nyilvánvalóan a pénzbeli juttatások mértéke lesz.

A Quick Step az elmúlt években több sikeres versenyzőjét is kénytelen volt elengedni, Lefevere ugyanis nem híve annak a pénzügyi politikának, hogy mindent annak rendelnek alá, hogy egy vagy két sztárjukat bármi áron megtartsák – ahogyan azt több más csapatnál teszik -, hanem az egy kiemelt javadalmazású bringásra szánt összeg helyett inkább több fiatal felépítésére költik, amit a költségvetésükből erre szánhatnak. S ahogyan ez az elmúlt években is jól látszott, Lefevere-éknek jó szemük van a tehetségek felfedezésére

(forrás)

 

Kapcsolódó bejegyzések
A tavaszi szezon egyik nagy kettőse volt a Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) és Jakob
A visszatekintő cikksorozat a 2019-es szezon legjobb World Tour szintnél alacsonyabb besorolású egynapos versenyeit veszi
Az év végi visszatekintő sorozat egyik alrovata a legjobb többszakaszos versenyeket végigvevő összeállítás.  Az első
1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-QuickStep 69:39:16 2 Geraint Thomas (GBr) Team Ineos 0:01:35 3 Steven
1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck - Quick Step 52:26:09 2 Geraint Thomas (GBr) Team Ineos

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.