Ahogy közeleg a kerékpárszezon újranyitása a kényszerszünet után, egyre több versenyző és csapat tekint meg edzés gyanánt konkrét versenyútvonalakat.

2019-ben még nem kapott szabad kártyát a csapata, 2020-ban viszont már ott lehet a Paris-Roubaix-n (2020. október 25.) Mathieu Van der Poel és az Alpecin-Fenix. Bár a Paris-Roubaix természetesen önmagában is a kerékpáros év egyik legnagyobb eseménye, de a rendkívüli támadókedvű versenyző debütálása még inkább ráirányítja a figyelmet. Vagyis ha  – a körülményekhez képes – minden jó megy és mindenki ott lesz, aki ott szeretne lenni, pokoli jó versenyre számíthatunk majd az Észak Poklán.

Az Alpecin-Fenix csapata június utolsó hétfőjét választotta arra, hogy edzést tartson a híres észak-franciaországi macskaköveken. A következő napokban egyébként körbenéznek majd a Ronde van Vlaanderen és a Gent-Wevelgem útvonalán is.

Mathieu Van der Poel eredetileg az olimpiai játékok köré építette volna a szezonját. Az esemény elmaradásával és a versenynaptár átrendeződésével később felmerült a lehetőség – legalább is a nemzetközi sajtó szívesen játszott ezzel a gondolattal -, hogy Vander Poel esetleg részt vehetne a Tour de France-on is, ám az ASO elutasította az ötletet, ők kitartottak az eredetileg meghívott szabadkártyás csapatok mellett.

Az Alpecin-Fenix így tehát az egynaposokra koncentrál az év hátralévő részében, Mathieu Van der Poel első versenye a jelenlegi tervek szerint a Strade Bianche (2020. augusztus 1.) lesz,

 

Kapcsolódó bejegyzések
Végre, végre végre! Végre itt van a május óta- mióta az UCI kihirdette a módosított
A koronavírus az oka. Pontosabban az újratervezett versenynaptár. A Milano-Torino az őszi olasz egynaposok egyik
Strade Bianche 2020 augusztus 1. Siena-Siena  (184 km) Profil: Strade Bianche
Már ami az Astana Grand Tour összeállításait illeti. Míg Lopez a Tour de France-ra (jelenlegi tervezett
Ez volt Fabian Cancellara harmadik győzelme az ekkor épp csak tizedik alkalommal megrendezett fehér kavicsos

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.