Wout Van Aert már 2019-től a Jumbo-Vismában

Az átigazolási szezon talán utolsó nagy dobásaként érkezett a napokban a hír, hogy a belga háromszoros krosszkerékpáros világbajnok már a következő szezontól az országútis elit mezőnybe igazol.   
A 24 éves Wout van Aert már korábban is részt vett országúti kerékpárversenyeken, de az igazi áttörést minden bizonnyal az idei Strade Bianche hozta meg számára, amelyen 3. helyezést ért el. Későbbiekben is többször végzett az élmezőnyben (pl. Ronde van Vlaanderen 9. hely és Paris-Roubaix 13. hely),  s hamarosan meg is indult a Vérandas Willems-Crelán prokontinentális csapatában versenyző bringás körül az átigazolási póker.A csatát végül a LottoNL-Jumbo (jövő évtől Jumbo-Visma, lsd. még az erről szóló hírt) nyerte meg, a híresztelések szerint a Lotto-Soudalt és a Bahrain-Meridát is kiütve a nyeregből, de a csapat csak 2020-tól tervezte az együttműködést..

Van Aert aktuális csapata azonban időközben egyesült a Team Roompot–Nederlandse Loterij csapatával, aminek következtében Van Aers szeptemberben felbontotta a szerződését. A versenyző a napokban elutazott a holland World Tour csapat edzőtáborába, s végül megszületett a megegyezés: 2019. március 1-től áll a Jumbo-Visma szolgálatába.

(forrás)

Kapcsolódó bejegyzések
Vezetői szinten is végrehajtják a megszorításokat. David Lappartient elnök április 9-én jelentette be, hogy a
Az ASO négy héttel tolná csak el a versenyt , a hírek szerint már a
Mind a férfi és a női csapat tagjai valamint a szakmai háttércsapat tagjai esetében is. 
Szolidaritást vállalnak a kiszolgáltatottabb háttér-alkalmazottakkal. Míg a versenyzők, a szakmai vezetőség és az adminisztratív stáb
A balesetet okozó autós megállás nélkül tovább hajtott.  Szinte napra pontosan egy évvel azután, hogy

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.