Michał Kwiatkowski a CCC látóterében

A BMC-vel történő egyesülése után az elit mezőnybe első lengyel csapatként bekerülő CCC szeretné magához csábítani az egyik legsikeresebb lengyel kerékpárost.  

Miután a múlt hét folyamán a Sky bejelentette, hogy 2019 után felhagy a róla elnevezett csapat szponzorálásával, könnyen meglehet, hogy ha nem érkezik más szponzor, a versenyzők a jövő szezon végén kénytelenek lesznek új csapatot keresni. Akkor is, ha jelenlegi szerződésük hosszabb időre szól. Ahogyan például Michał Kwiatkowskinak is, akit elvileg 2020-ig köti egyesség a brit gárdához.

A CCC már e legújabb fejlemények előtt is tervezte az exvilágbajnok honfitárs leigazolását, Piotr Wadecki menedzser szerint annyi volt csak a gond, hogy mire megszületett a döntés, hogy átveszik a BMC WorldTour licencét, addigra nagyrészt le is zajlottak az átigazolási, illetve szerződéshosszabbítási tárgyalások. Most azonban új lehetőség nyílhat arra, hogy 2020-tól a lengyel csapathoz lengyel versenyző kerüljön vezérszerepbe.

A CCC-nek szüksége is lehet majd egy Kwiatkowski-típusú versenyzőre, aki rövidebb többszakaszos versenyeken is kiválóan megállja a helyét, hiszen a mostani szezon végén mind Richie Porte, mind Tejay Van Garderen távozott az együttestől.

(forrás)

Kapcsolódó bejegyzések
Már csak a Mitchelton-Scottnál kell néhány kérdéses pontot tisztázni és összeáll a férfiak 19 csapatos
A Dimension Data csapata jövőre NTT néven szerepel majd. Az NTT a Dimension Data anyacége,
A szervezők remélik, 2021-ben újra megrendezhetik. Néhány nappal azután, hogy Peter Sagan (BORA-hansgrohe) hivatalosan is
Továbbra is bizonytalan a Katusha-Apecin jövője.  Az időről-időre erőre kapó híresztelések ellenére még egyáltalán nem
A Grinton Moor-i híd a 2014-es Tour de France útvonalának is része volt. Kevesebb, mint

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.