Az Arkea-Samsicnál cáfolják a Katushával egyesülés hírét

Továbbra is bizonytalan a Katusha-Apecin jövője. 

Az időről-időre erőre kapó híresztelések ellenére még egyáltalán nem biztos, hogy a Katusha-Alpecin megszűnik. Viszont az sem valószínű, hogy  az  Arkea-Samsickal olvad össze. Ezt a pletykát ugyanis a francia prokontinentális csapat részéről cáfolták.

A svájci székhelyű, de orosz tulajdonossal (Igor Makarov) rendelkező csapat sorsa azóta bizonytalan, hogy a Canyon és az Alpecin is bejelentette, hogy nem kívánják őket tovább szponzorálni.

Valószínűsíthető, hogy ezek után  – ahogyan az bevett módszer már a megszűnőfélben lévő World Tour csapatoknál, lsd például BMC és CCC sikeres találkozása -valamely prokontinentális csapattal egyesülnek majd, így került a képbe az Arkea Samsic is (amely egyébként többek között Nairo Quintanát is leszerződtette a jövő évre), valamint az Israel Cycling Academy.

A prokontinentális csapatok háza táján egyébként mostanság kissé felpezsdült az élet, mióta az UCI részéről bejelentették, hogy 20 csapatra kívánják emelni a World Tour licences együttesek létszámát.

 

Kapcsolódó bejegyzések
Így tessék 2020-ban keresni Mathieu Van der Poel csapatának nevét! Az Alpecin már évek óta
Megújult stílusú mezek a két belga csapatnál 2020-ban!  Lotto-Soudal Deceuninck-Quick-Step  
Már csak a Mitchelton-Scottnál kell néhány kérdéses pontot tisztázni és összeáll a férfiak 19 csapatos
A 2020-as szezonban új második névadó szponzorral csatasorba álló csapat a héten mutatta be a
A legfiatalabb versenyző, aki valaha ebben a megtiszteltetésben részesült.  Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step), a belga

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.