Az Arkea-Samsicnál cáfolják a Katushával egyesülés hírét

Továbbra is bizonytalan a Katusha-Apecin jövője. 

Az időről-időre erőre kapó híresztelések ellenére még egyáltalán nem biztos, hogy a Katusha-Alpecin megszűnik. Viszont az sem valószínű, hogy  az  Arkea-Samsickal olvad össze. Ezt a pletykát ugyanis a francia prokontinentális csapat részéről cáfolták.

A svájci székhelyű, de orosz tulajdonossal (Igor Makarov) rendelkező csapat sorsa azóta bizonytalan, hogy a Canyon és az Alpecin is bejelentette, hogy nem kívánják őket tovább szponzorálni.

Valószínűsíthető, hogy ezek után  – ahogyan az bevett módszer már a megszűnőfélben lévő World Tour csapatoknál, lsd például BMC és CCC sikeres találkozása -valamely prokontinentális csapattal egyesülnek majd, így került a képbe az Arkea Samsic is (amely egyébként többek között Nairo Quintanát is leszerződtette a jövő évre), valamint az Israel Cycling Academy.

A prokontinentális csapatok háza táján egyébként mostanság kissé felpezsdült az élet, mióta az UCI részéről bejelentették, hogy 20 csapatra kívánják emelni a World Tour licences együttesek létszámát.

 

Kapcsolódó bejegyzések
A korábbi információkkal ellentétben a Team Sky már 2019. április 30-tól nevet vált, s lesz
Team Ineos néven folytatja a Team Sky - már idén májustól Hivatalosan  2019. május 1-től,
Direct Energie-ből Total A L'Equipe információi szerint új névadó szponzorral áll rajthoz Jean-René Bernaudeau prokontinentális csapata
Vincenzo Nibali a Trek-Segafredóba tart (?)