Moreno Moser visszavonul

A híres kerékpáros dinasztia ifjabb generációjának tagja 28 évesen döntött a profi karrierje befejezéséről.

Francesco Moser unokaöccsével szemben nem csak a vezetékneve és a rokoni kapcsolatok miatt voltak nagyok az elvárások, amikor 2012-ben profi versenyző lett még az egykori Liquigas csapatánál. A fiatal versenyző első évében többek között Tour de Pologne-t nyert, illetve következő évben a Strade Bianchén is diadalt aratott.

Majd hirtelen elmaradtak a sikerek, azóta alig egy-két verseny-, illetve szakaszgyőzelmet tudhat magáénak. A World Tour szintről is lemorzsolódott, legutóbb a Nippo Vini Fantini együttesnél volt szerződése, de azt is felbontották néhány hónap után.

Nincs szó sérülésről, betegségről, Moser egyszerűen úgy látja, nem fog soha (újra) olyan szinten versenyezni, melyen szeretne, és nem akarja feleslegesen kínozni magát.

Moreno Moser unokatestvére, Francesco Moser fia, Ignazio is idő előtt, 22 évesen hagyott félbe egy ígéretesnek induló karriert (manapság inkább valóságshow-szereplőként ismert).

(forrás)

Kapcsolódó bejegyzések
Úgy tűnik, márciusra még beilleszthető az uralkodó halála miatt lemondott verseny.  Eredetileg február 11 és
Elkeltek a szabadkártyás helyek.  Az esetek többségében nincs annak hírértéke, ha egy címvédő újra rajthoz
Gyomorproblémák állták útját a sikeres szezonkezdésnek. Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) tavaly megnyerte, idén azonban már
A német sprinter nem csak egykori győztese, de hőse is a leghíresebb egynapos versenynek.  A
A World Tour szintű megmérettetést 2020 február 23 és 29 között rendezik meg.  Tavaly júniusi

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.