Tom Dumoulin valószínűleg már nem áll rajthoz 2019-ben

Az a fránya bal térd.

Nem tűnt súlyosnak Tom Dumoulin (Sunweb) sérülése a Giro d’Italia 4. szakasza után, hiszen a bringás következő nap még rajthoz állt. Ám a fájdalom miatt, valamint azon okból, hogy mégsem kellene a térdet ilyen állapotban megterhelni, nem sokkal a szakasz kezdete után mégiscsak feladta a versenyt.

Dumoulin júniusban még belekezdett Critérium du Dauphine-be is, ám szintén azzal a magyarázattal, hogy nem akarja túlterhelni a testrészt, feladta a versenyt. A Tour de France-on viszont  – bár eredetileg tervezve volt – már el sem indult.

Volt közben egy kisebb műtéte is, de ez sem segített rajta sokat, majd egy július eleji alaposabb vizsgálat után egy időre teljes pihenést ajánlottak az orvosok. Dumoulin azóta már újra edzésben van, ám még mindig  túl óvatosan használja a bal lábát.

Mivel a Vuelta a Espanáig már nem tudja egy háromhetes versenyhez illő formába felhozni magát, illetve a több hónapos kiesés miatt a holland válogatott sem számít(hat) rá a szeptemberi világbajnokságon, így kevés lehetősége marad versenyzésre idén, többségében alacsonyabb besorolású egynaposok – ha egyáltalán rajthoz kíván még állni ebben a naptári évben.

Dumoulint az elmúlt hetekben hírbe hozták a Jumbo-Visma csapatával, noha szerződése még 2021-ig a Sunwebhez köti. A hírt az átigazolási szezon kezdete után sem erősítették meg egyik részről sem.

Kapcsolódó bejegyzések
Nagy nevek, akiket ne keress a mezőnyben! (Helyenként átfedést a Giro-kedvencek, akiket ne keress a
Még mindig az a fránya bal térd.  Tom Dumoulin (Team Sunweb) a Giro d'Italia 4.
Nem igazán gyakori, hogy egy egyhetes (egészen pontosan 8 szakaszos) verseny 1. kategóriás emelkedővel kezdődjön.
Bár az orvosok engedték versenyezni, a kérdés a rajttól fogva az volt, mennyire viseli a
A szakasz előtt várható volt, hogy akár a top10-ben is átrendeződhetnek kicsit az erőviszonyok. No

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.