Most már biztos, hogy elmarad a jubileumi részvétel a Párizs-Roubaix-n. 

Andrea Tafi 1999-ben nyerte meg az Észak Poklát, s ezt egy nagy visszatéréssel szerette volna megünnepelni. Az 1966-os születésű és a profi versenyzéstől hivatalosan  2005-ben visszavonult kerekes saját elmondása szerint most is évi 18 000 kilométert tölt  nyeregben, s rendszeresen vesz részt versenyeken.

Az ötlet, hogy részt vegyen a Párizs-Roubaix-n és ehhez csapatot is találjon, tavaly ősszel merült fel, Tafi azóta készült a megmérettetésre, még ha egykori pályatársai kételkedtek is benne, hogy sikerül az 52 éves bringásnak végigmenni a 257 kilométeres távon, s sokan kritizálták azért, mert ezzel  elvinné a show-t a jelenlegi aktív versenyzők elől.

Noha olyan   – prokontinentális – csapatot találni, amelyik befogadta volna e versenyre, valószínűleg nem sikerült volna, Tafinak volt egy B-terve is, amiről az  ASO-val, a versenyt szervező céggel egyeztetett is, hogy mégis ott lehessen, ha csak pár perc erejéig is a mezőnyben.

Ez a terv is dugába dőlt Tafi edzésbalesete után, s noha nem kell műteni, az orvosok nem ajánlják, hogy a speciális útviszonyokra –  négy héttel az eset után –  rámerészkedjen.

(forrás)

Kapcsolódó bejegyzések
Ezzel be is fejeződött a belga versenyző tavaszi egynapos klasszikus szezonja.   Tiesj Benoot (Lotto-Soudal)  még
2019. április 14. vasárnap Compiègne - Roubaix/Vélodrome (257,0 km) 1 Philippe Gilbert (Bel) Deceuninck -
FRISSÍTS 17.14 Politt tekert elöl, Gilbert mögötte, ebben a helyzetben nem csak helyzeti, de mentális
2019. április 14. BORA - HANSGROHE (BOH) 1 SAGAN Peter (Svk) 2 BODNAR Maciej (Pol)
2019. április 14. Compiègne - Roubaix/Vélodrome (257,0 km) TELJES TÉRKÉP PROFIL MACSKAKÖVES SZEKTOROK 29 Troisvilles

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.