Bár a Liege-Bastogne-Liege csapatprezentációján optimistán nyilatkozott, azért azt is megjegyezte, hogy nem igazán biztos benne, milyen kondícióban is van most.

Alejandro Valverde (Movistar) szerdán a 11. helyen ért célba a Fleche Wallonne-on, amivel némiképp elmaradt a tőle elvártaktól. A Liege-Bastogne-Liege-t megelőző szombat délutáni médiaeseményen elmesélte, hogy mintegy 50 kilométerrel a cél előtt lenyelt egy méhet, ami aztán meg is csípte belülről. Mint mondta, az már máskor is előfordult vele, hogy lenyelt menet közben egy bogarat [ami eléggé gyakori a mezőnyben, s sokszor a verseny közben elfogyasztott piszok és egyebek is hozzájárul a gyomorproblémákhoz, melyekkel a kerékpárosok gyakran küszködnek – a szerk.], de eddig ki tudta őket köpni. Ez meg valahogy bennragadt.

Bár szerencsére nem allergiás rá – ami akár fulladáshoz is vezethetne -, de még így is riasztó volt a helyzet. S bár Valverde nem szeretné (relatíve) gyengébb szereplését erre az esetre fogni, azért azt elmondta, hogy némi része csak volt ennek is benne.

Mivel maga is úgy látja, hogy nincs igazán jó formában, így nem igazán bocsátkozott saját teljesítményét illetően jósolgatásba, már csak azért sem, mert a Liege-Bastogne-Liege fináléját idén jócskán megváltoztatták a korábbi évekhez képest, így előzetesen nem nagyon tudható, ez kedvező vagy kedvezőtlen lesz-e Valverdének.

(forrás)

 

 

Kapcsolódó bejegyzések
A Lotto-Soudal csapatánál nem kell szomszédba menni a jó egynapos menőkért, gondoljunk csak Tiesj Benootra,
2019. április 28. vasárnap Liège - Liège (256,0 km) 1 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro
FRISSÍTS!  17.02 Jakob Fuglsang is feliratkozik a monumentális egynaposok győztesei közé. S bár Sagan szempontjából
2019. április 28. Liège - Liège (256,0 km) Térkép Profil: Emelkedők: km +/km - 1
Ezzel be is fejeződött a belga versenyző tavaszi egynapos klasszikus szezonja.   Tiesj Benoot (Lotto-Soudal)  még

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.