Az eredeti elképzelés, Dánia helyett. 

Sűrűsödnek az eredetileg 2020-ra tervezett, de jövő nyárra halasztott események, ennek következtében mind a labdarúgó Európa-bajnokság, mind a tokiói olimpia bekavarhat más események szervezésébe.

Még tavaly februárban állapodtak meg az illetékesek arról, hogy a 2021-es Tour de France Koppenhágából (Dánia) rajtol majd. Akkor még minden egyszerűnek látszott: 2021 páratlan év, se focis esemény, se olimpia.

Az elmúlt hónapokban azonban fejtetőre állt a világ, és a jövő nyárra halasztott világesemények nem kis fejtörést okoztak a dániai szervező fél és az ASO illetékeseinek.

Normális helyzetben a Tour de France szervezői  megteszik azt a szívességet, hogy korábbra csúsztatják a verseny rajtját, ez 2021-ben június 25-27 hétvégéjét jelentené. Csakhogy a labdarúgó Európa-bajnokság néhány meccsét is a városban rendezik majd (2021 június 12, 17, 21 és 28 napokon), ami komoly logisztikai, biztonsági és további szervezési kihívások elé állítaná a városvezetést, úgyhogy előfordulhat, hogy lemondanak a rendezés jogáról.

Úgy tűnik, hogy a focis és az olimpiai események a nehezebben mozgatható dátumok, a kerékpársportnak kell igazodni hozzá. Még nincs végleges döntés, tehát könnyen lehet, hogy marad a dániai rajt (s amúgy is, ki tudja, mi lesz egy év múlva), mindenesetre már tárgyalások  folynak arról, hogy 2021-ben Bretagne-ból induljon a verseny.

A régió egyébként  2024 vagy 2025 környékén számított leghamarabb egy újabb Grand Depart-ra (a 2018-as rendezésük után).

(forrás)

Kapcsolódó bejegyzések
Mindig nézzük a dolgok jó oldalát. Lehet, hogy nem is lesz annyira rossz ez az
Az 1985-ös Tour de France 14. szakaszának finisében a versenyben élen álló Bernard Hinault csúnyán
Az UAE Emirates első számú embere a francia körversenyen Fabio Aru lesz.  Nagy év volt
Ez volt az első alkalom a verseny történetében, hogy Franciaországon kívüli helyszínről rajtolt a verseny.
Ütközik az időpont a Tour de France-szal. A  svájci világbajnokság időpontját nem érintette - legalább

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.