Inkább mezőnyhajrá, mint szólógyőzelem – Cadel’s Road Race előzetes

A 2015-ben útjára indított, s az első ausztrál Tour de France győztesről elnevezett egynapos viadal  -hivatalosan a Cadel Evans Great Ocean Road Race –  joggal nevezhet a leghosszabb nevű verseny címére az elit közegben, miközben útvonala alapján az egyik legrövidebb egynapos.

A 163  kilométer hosszú versenyen  az egyetlen nehéz pontot a Challambra Hill jelenti, igaz az négyszer is a nap során. Az emelkedő a 2010-es világbajnokság során vált igazán ismertté, amikor Thor Hushovd – sprinterként felvillantva hegymászói kvalitásait – itt nyerte el a szivárványos mezt.

Az említett emelkedő miatt – amely negyedik nekifutásra 11 kilométerrel a cél előtt található –   alakult eddig háromszor úgy a verseny, hogy egy leredukálódott létszámú főmezőny tagjai sprinteltek egymással a győzelemért ( 2015-ben Gianni Meersmann, 2017-ben Nikias Arndt, míg 2018-ban Jay McCarthy elsőségével) s míg volt egy szólógyőzelem is, Peter Kennaugh révén 2016-ban.

  A múlt heti Santos Tour Down Under után kicsit árnyalódott a kép, ki mennyire van jó formában. Ennek alapján elsőként Elia Vivianit (Deceuninck-Quick Step) érdemes megemlíteni, aki szakaszt is nyert a TDU-n, s nagyon motivált, hogy a tavalyi második helyét elsőre váltsa. Daryl Impey (Mitchelton-Scott) tavaly is egy összetett győzelem után érkezett a versenyre, most sincs ez másként, egy éve harmadik volt, legalább ennyi (közép-európai idő szerint) vasárnap hajnalban ismét összejöhet neki.

Ugyancsak jó formt mutatott Luis Leon Sanchez (Astana) is az ezt megelőző héten, míg Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) talán nem annyira magabiztos, de mint címvédő, neki is itt van ebben a felsorolásban a helye.

Múlt vasárnap az utolsó etapon a Willunga Hillen Kenny Elissonde (Team Sky) rázta fel csapatkapitánya, Wout Poels számára ügyesen a versenyt, sőt, valójában erősebbnek tűnt nála. Ha szólógyőzelemben gondolkozunk, akkor LL Sanchez mellett ő lehet a másik figyelemre méltó figura, vagy ha úgy tetszik, ő ebben az esélylatolgatóban a sötét ló.

A verseny  magyar idő szerint 1.10-kor kezdődik, nagyjából fél 6- 6 körül várható a befutó.

Teljes rajtlista>>>

Kapcsolódó bejegyzések
Poggio vagy nem Poggio, ez itt a kérdés (Milano-Sanremo 2019 előzetes) Szökevénygyőzelem vagy mezőnyhajrá? Évről-évre
Eredmények: Tirreno-Adriatico 2019 - 3. szakasz
Azok a közkedvelt fehér kavicsok! - Strade Bianche 2019 előzetes 184 kilométer hosszú  idén is
A hét tanulságai (2019. február 25-március 3.)Végre beindult a tavaszi egynapos szezon, de a többszakaszos
Útvonalváltoztatás a nagyobb támadókedv reményében - Omloop Het Nieuwsblad előzetes

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.