Giro d’Italia 2019 – útvonalmustra

A Giro d’Italia 2019-es útvonalát végigtekintve nem nehéz észrevenni, hogy néhány olyan helyszín is szerepel a programban, melyek az őszi olasz egynaposok történetében váltak ikonikussá. Ügyes húzás a szervezők részéről, hogy ezekre egy híresebb itáliai kerékpáros esemény során igyekeznek felhívni a figyelmet. De mire is számíthatunk pontosan az elkövetkező három hétben?

Ne ijedjen meg senki, aki csak annyit hallott, hogy három egyéni időfutam is lesz a versenyen,  rövid szakaszokról van szó, emelkedőkkel tarkítva (az első kettőt nevezhetjük akár hegyi időfutamnak is).  Az első szakasz 8 kilométere Bolognában a San Luca emelkedőjén lesz, ez az egyik legnehezebb (9,7% átlagban), de leglátványosabb emelkedője az egész éves egynapos szezonnak: a Giro dell’Emilia fináléja.  Ugyancsak hegyi befutóval zárul a 9. szakasz (34,7 km) időfutama, amely átviszi a mezőnyt San Marinóba, az itteni 12 kilométer hosszú emelkedő átlagban 4,5%-os, de ennek is lesznek 11%-os pillanatai. Az utolsó, mindent eldöntő szakasz 17 kilométeres lesz, melybe félúton a szervezők beleillesztettek még egy 4,5 kilométeres, átlagban 4,5%os ( legmeredekebb rész 9%) 4. kategóriás emelkedőt.

9. szakasz
9. szakasz

A sprinterek számára is lesz alkalom az érvényesülésre, feltehetőleg mezőnybefutóval zárul majd a 2. 3., 5. 10., 11. és 18. szakasz. Ezek közül a 10. és 11. a két legsimább (még kategória nélküli kisebb dombokat sem nagyon lehet felfedezni a programban),bár utóbbi esetében kicsit emelkedik az út.

 

11. szakasz
11. szakasz

Nem számítva azokat a szakaszokat, ahol sprintbefutó várható, ám esetleg szerencsésen el tudnak lépni a szökevények is, igazi  szökdösős, a “csak” egy esetleg szakaszgyőzelem kedvéért rajthoz álló versenyzők számára ideális lehet a 4. ,6., 7. és 8 és 12. szakasz, utóbbi persze már masszívan a hegyi pontokért is zajlik majd.

 

 

6. szakasz
6. szakasz

A 13. szakasztól kezdve érkeznek majd a komolyabb emelkedők, egyben ez az egyik olyan szakasz, amelyet a legtöbb elemző kulcsfontosságúnak ítél. Hasonlóképpen a másnapi 14-et is. Hogy esetleg egy versenyzőnek sikerül ellépnie és komoly előnyt szerezni a többiekkel szemben, az a 13. szakaszon várható, a 14-en valószínűsíthetőbb a fő esélyesek közös érkezése, illetve, ezen a napon inkább az lesz érdekesebb, ki morzsolódik le.

13. szakasz
13. szakasz

A 15. szakasz megint csak az őszi egynaposokról lesz majd ismeretes, akik kedvelik az Il Lombardiát, elég csak annyit említeni: Madonna del Ghisallo.

16. szakasz
16. szakasz

A második pihenőnap után jön a következő kulcsfontosságú szakasz a Gaviával és a Mortirolóval, itt nagy drámák várhatók majd, míg a 17. és 19. szakasz inkább az addigra kialakult helyzetből következő taktikázás terepe lesz, hogy aztán a 20. napon újra mindent kénytelenek legyenek beleadni az összetett esélyesek is.

Az utolsó előtti szakaszon – hasonlóan a két évvel ezelőtti kiíráshoz – már csak azért is nagy csata várható, hiszen a kevésbé jobb időmenők itt szeretnének majd értékes másodperceket gyűjteni az idővel jobb viszonyban lévő riválisaikkal szemben a mindent eldöntő utolsó egyéni időfutamhoz.

 

Kapcsolódó bejegyzések
15. szakasz 2019. július 21. vasárnap Limoux – Foix  (185 km) Térkép: Profil: Mur de
14. szakasz 2019. július 20. szombat  Tarbes – Tourmalet  (117,5 km) Térkép: Profil: Tourmalet/ utolsó
13. szakasz  2019. július 19. péntek Pau – Pau  (27,2 km, egyéni időfutam) Térkép: Profil:
12. szakasz 2019. július 18. csütörtök  Toulouse – Bagnères-de-Bigorre  (209,5 km) Térkép: Profil: Hourquette d'Ancizan
6. szakasz  2019. július 11. csütörtök Mulhouse – La Planche des Belles Filles  (160,5km) Térkép:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.