A francia sztárbringás újabb monumentális egynapos győzelemre vadászik a 2019-es Milano-Sanremo győzelme után.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) neve  2015-ben az ardenneki klasszikusok során robbant be a köztudatba, miután egyedüliként tudott a kiváló formában lévő Alejandro Valverdével (Movistar) lépést tartani a tavaszi egynapos szezon utolsó felvonásában.  Bár azóta sok minden történt a francia kerékpárossal, az ardenneki klasszikusokat 2020-ban is a szezonja fontos részének tekinti.

Alaphilippe  nagyjából hasonló módon építi fel majd a következő szezonját is, mint tette azt 2019-ben: Dél-Amerikában kezd majd, versenyez és edzőtáborozik, mielőtt március elején visszatér majd Európába.

Lesz azonban egy fontos változás: szeretne rajthoz állni a Ronde van Vlaanderenen is. Ami elsőre talán meglepő, hiszen nem éppen a macskaköveken könnyen helyt álló, robusztus alkatú, hanem sokkal inkább finom csontozatú versenyzőnek tűnik első (és sokadik) ránézésre (is). Saját maga azonban úgy fogalmazott: új kihívásokra vágyik és szívesen megnézné magának ezt a versenyt.

A következő Ronde van Vlaanderent 2020 április 5-én rendezik majd.

(forrás)

 

 

Kapcsolódó bejegyzések
Elkeltek a szabadkártyás helyek.  Az esetek többségében nincs annak hírértéke, ha egy címvédő újra rajthoz
2019. október 12. szombat Bergamo - Como (243,0 km) TÉRKÉP PROFIL 10:30-––:–– | km –––,–/–––,–
2019. október 12. szombat AG2R LA MONDIALE (ALM) WorldTeam 1 LATOUR Pierre (Fra) 2 CHEREL
A Lotto-Soudal csapatánál nem kell szomszédba menni a jó egynapos menőkért, gondoljunk csak Tiesj Benootra,
Kulcscsont- és medencecsonttörés a vasárnapi bukás eredménye. Robert Gesink (Jumbo-Visma)  Côte de Wanne-ról lefelé menet

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.