ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Liege-Bastogne-Liege 2019

FRISSÍTS! 

17.02

Jakob Fuglsang is feliratkozik a monumentális egynaposok győztesei közé.

S bár Sagan szempontjából (aki inkább ki is hagyta az utolsó fontos egynapost) nem volt sikeres a Bora-Hangsrohe tavaszi szezonja, mégis megkoronázták a teljesítmnényüket egy 2. és egy 3. hellyel Formolo és Schachmann révén. Schachmann egyébként az Amstel Gold Race-en és a Fleche Wallone-on is 5. lett és az elmúlt másfél hónapja igazázn  erős volt.

16.54

Ebben a csoportban a legnagyobb a mozgolódás, most Schachmann is csatlakozott, és visszatért Dylan Teuns

16.51

Mikel Landa a Movistaros az üldöző négyfős csoportban.

16.49

Kicsit változott Gaudu körül a helyzet, Nibali és Yates is csatlakozott, meg egy Movistar bringás, miközben Teuns visszamaradt.

Közben Fuglsang egyedül az élen. Összejön most neki? Végül is úgy tűnik, hogy most nem veszélyezteti a sikerét Alaphilippe.

 

16.47

Formolo, Fuglsang és Woods az új trió a verseny élén, utánuk jön Gaudu és Teuns

még van 13 kilométerük, és innentől új a verseny az összes résztvevőnek, tekintve, hogy 27 évvel ezelőtt volt utoljára benn a belvárosban befutó

 

 

16.39

Kangert, Konrad, Wellens és Impey a négy versenyző elöl, amikor érkezik az utolsó emelkedő.

16.28

Vagy mindenki az utolsó emelkedőre vár?

Miközben Philippe Gilbert úgy tűnik, végleg leszakaft a főmezőnytől.

16:25

Cote  de Forges, azaz az utolsó előtti emelkedő soron, még 26 kilométer, Kangertnek 16-17 másodperce van, hamarosan valaminek történnie kell a főmezőnyben

16.19

La Redoute-on nem volt komolyabb akció a főcsoport tagjai részéről, de most már nagyon megy a helyezkedés a Quick Step mögött. Érdemes a két Sky-bringást, Wout Poelst (2016-os győztes) ls Michał Kwiatkowskit figyelni.

15.58

44 km van még hátra, az élen haladó csoport (végül 10 fős lett a csoport) előnye folyamatosan nő

A következő hegy a La Redoute, ahol egy őrül Philippe Gilbert-rajongó kb 300-szor írta fel, hogy Phil, a japán betűk is azt jelzik, a rajongó ugyanis a hírek szerint japán származású

15.48

Természetesen a Quick Step diktálja a mezőnyben a tempót.

Miközben David de la Cruznak technikai problémái vannak, így leszakadóban a szökevénycsoporttól.

Apropó De la Cruz, ezen a versenyen búcsúzunk a Team Sky-tól. Az új néven szerepelnek majd a kedden rajtoló Tour de Romandie-n, s az új mez majd a Tour de Yorkshire-en debütál.

Hogy miért ez a bonyolítás, itt is olvasható kicsit részletesebben 

15:47

Talán kicsit felgyorsulunk újra, mert elállt az eső, a nap ugyan még nem sütött ki, de azért érzékelhetően jobb idő van, mint a verseny eddigi részében.

15:44

Albasini, De la Cruz, Lambrecht, Verona, Anacona, De Marchi és Cosnefroy csatlakozott Kangert és Omar Fraile kettőséhez.

Így állt össze az új csoport.

Lelassult a versenyt az utóbbi időben, inkább negyed hat, sőt talán kicsit később várható a célba érkezés.

15:42

55 kilométer van hátra, az eredeti csoport megfogva, most egy másik 9 fős alakulgat az utolsó néhány emelkedőre.

14:52

Aztán inkább mégiscsak stabilizálódott másfél perc körülire a különbség. Még 85 km.

14:37

Az esős idő azt is jelenti, hogy az esőköpenyekben nehéz megkülönböztetni a csapatokat. Mindenesetre  a Quick Step leginkább az élen a főmezőnyben, 92 km van még hátra, s úgy tűnik, a peloton maradéka be akarja fogni a szökevényeket a meghatározó emelkedők első csoportja előtt, egy perc körüli  a különbség.

14.28

Istentelenül szakad az eső. Viszont már belül vagyunk az utolsó 100 kilométeren. Nagyjából tartjuk a tempót, most öt óra körülre tippelem a célba érkezést.

14.21

Nem hozott szerencsét Valverdének, hogy posztoltam a képet, az imént adta fel a versenyt. Ugyancsak feladta már egy másik korábbi győztes (2013) Dan Martin (UAE Team Emirates) is.

102 km van még hátra, 3:13 a szökevények előnye.

14.15

Szépjónapot,

mindenesetre szebbet, mint amilyen Belgiumban van.  Az április a kellemetlenebb, a rosszabb, nyirkosabb oldalát mutatja így a hónap végén.

Liege – Bastogne – Liege 2019 – 105th Edition – Liege – Ans 256 km – 28/04/2019 – Alejandro Valverde (ESP – Movistar Team) – photo Dion Kerckhoffs/BettiniPhoto©2018

Van egy 8 fős szökeványcsoportünk többek között Julien Bernard-dal (Trek-Segafredo) és Lilian Clamejane-nal (Total Direct Energie)

*****************************

Kezdés 14:15-kor

Addig is a szokásos 5 versenyzős esélylatolgató:

(a poszt összes fotójáért – értelemszerűen – rá kell kattintani a Isntagramon történő megtekintés lehetőségére)

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

There is a significant change in the route of Liege-Bastogne-Liege this year: the finish is set in the city center of Liege, the last climb is the Côte de la Roche Aux Falcons (15 km to go) instead of Côte de Saint-Nicolas (5,5 km to go). As I said before (see my other post), I missed this race in the recent year, I feel like a newbie now when it comes to my usual #5riderstowatch predictions. This post is based more on what I saw last Sunday and Wednesday, and not on whom suits the route the most generally. Although we saw a great duel between @alafpolak and @jakobfuglsang_official at both recent races, I think @kwiato is more stronger and wants more the success, but he always missed something. Also @romainbardet rides a strong Ardennes Classics this year (although his results, 9th ans 13th didn’t confirmed it yet), and I’m convinced, that @maximilian_schachmann will have today an another good result after his 5th places both at AGR and LFW. I’m going to live tweet this afternoon too, please follow me on twitter: torazzunk_blog ! _______________ #liegebastogneliege #lbl #ardennesclassics #ardennes #springclassics #monuments #michalkwiatkowski #julianalaphilippe #jakobfuglsang #romainbardet #maximilianschachmann #predictions #anitapetho #preview #cycling #igercycling #cyclisme #ciclismo #velo #radrennen #radsport #wielrennen #instacycling

Anita Pethő (@petho_anita) által megosztott bejegyzés,

 

Kapcsolódó bejegyzések
2019. október 12. szombat Bergamo - Como (243,0 km) TÉRKÉP PROFIL 10:30-––:–– | km –––,–/–––,–
2019. október 12. szombat AG2R LA MONDIALE (ALM) WorldTeam 1 LATOUR Pierre (Fra) 2 CHEREL
A Lotto-Soudal csapatánál nem kell szomszédba menni a jó egynapos menőkért, gondoljunk csak Tiesj Benootra,
2019. április 28. vasárnap Liège - Liège (256,0 km) 1 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro
Bár a Liege-Bastogne-Liege csapatprezentációján optimistán nyilatkozott, azért azt is megjegyezte, hogy nem igazán biztos benne,

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.