Arcok a mezőnyből: Owain Doull (Team Sky)

A Sky walesi kerékpárosa kivételesen önmagáért hajthatott a Kuurne-Brussel-Kuurnén, s ki is használta a lehetőséget: élete legjobb eredményét érte el azáltal, hogy a győztes Bob Jungels (Deceuninck-Quick Step) után eredő négy fős csoportból elsőként haladt át a célvonalon. 

Az 1993-as születésű Doull 2016 őszén került át a  Team Wigginsből a Sky-hoz a szokásos szezonvégi gyakornoki program keretében, s maradt is a gárdánál. Kisebb többszakaszos versenyeken és egynaposokon állt eddig rajthoz, valamint a Hammer Series versenyein volt aktív, a legelső limburgi eseményen (2017 júniusa) benne volt a győztes gárdában.

Doull idén januárban az ausztrál Herald Sun Touron már begyűjtött egy szakaszgyőzelmet, a Tour de la Provence-on pedig nyolcadik lett az időfutamon. A most vasárnapi versenyen Luke Rowe és Dylan Van Baarle kidőlésével előbbre léphetett a csapathierarchiában, tulajdonképpen tőle várták az eredményt.

De a 2. hely végül őt magát is meglepte. Három kilométerrel a verseny vége előtt- amikor Jungels előnye már behozhatatlannal tűnt – támadást indított, Jens Keukeleire (Lotto-Soudal) és Niki Terpstra (Direct Energie), valamint az inkább kerékkötőként hozzájuk csapatódó Yves Lampaert (Deceuninck – Quic Step ) tartott vele, majd négyük közül a fiatal walesi haladhatott át Jungel mögött  másodikként a célvonalon.

Doull eddigi legjobb eredménye a macskaköves klasszikusokon a tavalyi Omloop Het Nieuwsbladon elért 11. helye volt.

Hogy milyen versenyen láthatjuk legközelebb, arról jelenleg nincs információ.

 

Kapcsolódó bejegyzések
2019. április 14. BORA - HANSGROHE (BOH) 1 SAGAN Peter (Svk) 2 BODNAR Maciej (Pol)
2019. április 14. Compiègne - Roubaix/Vélodrome (257,0 km) TELJES TÉRKÉP PROFIL MACSKAKÖVES SZEKTOROK 29 Troisvilles
2019. április 7. Antwerpen - Oudenaarde (270,1 km) 1 Alberto Bettiol (Ita) EF Education First
2019. április 7. vasárnap DIRECT ENERGIE (TDE)  1 TERPSTRA Niki (Ned) 2 CALMEJANE Lilian (Fra)
2019. április 7. vasárnap Antwerpen - Oudenaarde (267,7 km) Profil: Hellingen: 1 Oude Kwaremont (1)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.