A Lotto-Soudal csapatánál nem kell szomszédba menni a jó egynapos menőkért, gondoljunk csak Tiesj Benootra, Tim Wellensre vagy Jens Keikeleire-re. Ne menjünk el azonban szó nélkül a 21 éves Bjorg Lambrecht ardenneki klasszikusokon nyújtott kiváló teljesítménye mellett.

Lambrecht a furiózus fináléjú Amstel Gold Race-en 6.  a rá következő La Fleche Wallonne-on 4. helyen ért célba. Igaz a Liege-Bastogne-Liege-en már “csak” 27. lett, de ha hozzávesszük, hogy a Brabantse Pijlen is odaért az 5. helyen, akkor elmondható, hogy igazán sikeres két hetet tudhat maga mögött.

Az 1997. április 7-én született belga versenyző egyébként a Pro Cycling Stats adatai szerint inkább összetett menő, mint egynapos versenyző, ez a kimutatás elsősorban korosztályos versenyeken nyújtott teljesítményein alapul. Nyert többek között Ronde de Isard-t (2016) és volt második a fiatalok Tour de France-ának tartott Tour de l’Aveniren (2017) is. A korosztályos egynaposok közül érdemes kiemelni a 2017-es U23-as Liege-Bastogne-Liege győzelmét, 2016-os 3. helyét a Piccolo Giro di Lombardián és még 2014-ből egy hatodik helyet a junior Ronde van Vlaanderenről.

2016-17 folyamán a Lotto-Soudal korosztályos csapatában versenyzett, 2018 óta szerepel a felnőtt profik között. Az elmúlt másfél szezonból érdemes kiemelni a tavalyi összetett 2. helyét (és szakaszgyőzelmét) a Tour des Fjordsról.

Bjorg Lambrecht eddig egyetlen Grand Touron vett részt, a 2018-as Vuelta a Espanán, amelyet azonban nem fejezett be. Idén javíthat majd e téren, a jelenlegi tervek szerint újfent a spanyol körversenyre nevezi majd a csapata. Előtte még a Tour de Suisse-on és a Tour de Pologne-on bizonyíthat.

Kapcsolódó bejegyzések
2019. október 12. szombat Bergamo - Como (243,0 km) TÉRKÉP PROFIL 10:30-––:–– | km –––,–/–––,–
2019. október 12. szombat AG2R LA MONDIALE (ALM) WorldTeam 1 LATOUR Pierre (Fra) 2 CHEREL
2019. április 28. vasárnap Liège - Liège (256,0 km) 1 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro
FRISSÍTS!  17.02 Jakob Fuglsang is feliratkozik a monumentális egynaposok győztesei közé. S bár Sagan szempontjából
Bár a Liege-Bastogne-Liege csapatprezentációján optimistán nyilatkozott, azért azt is megjegyezte, hogy nem igazán biztos benne,

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.