Újabb fejezet a hetek óta tartó szappanoperában. 

Dylan Van Baarle szerint nagyon furcsa lenne, ha Chris Froome a szerződése lejárta előtt elhagyná az Ineos csapatát. Márpedig ennek lehetőségéről szólnak az elmúlt napok hírei, no meg arról, hogy mindez azért vetődött fel egyáltalán, mert nem sikerült megállapodni a 35 éves versenyző jövő évre szóló szerződéshosszabbításáról.

Van Baarle, aki nem csak csapattársa a négyszeres Tour de France győztes kerékpárosnak, de jelenleg – Pavel Sivakov mellett- legközvetlenebb edzőtársa is, úgy nyilatkozott az ügy kapcsán, hogy Froome nekik azt mondta, az Ineos csapatával kíván rajthoz állni az idei Tour de France-on (2020. augusztus 29-szeptember 20.)

Ugyanakkor az érem másik oldala, hogy Dave Brailsford, az Ineos csapatfőnöke még januárban beszélt arról, hogy a csapat Egan gerain Thomas vezérletével készül  a Tour de France-ra. Ne feledjük, Froome-nak volt egy súlyos balesete tavaly júniusban, azóta folyamatosan zajlott a rehabilitációja az első versenye pedig februárban a járványhelyzet miatt félbemaradt Saudi Tour volt. A Froome átigazolásával kapcsolatos híresztelések alapja tehát az, hogy a brit versenyző helye nem garantált az Ineos Tour de France-ra készülő keretében, így feltehető, hogy az augusztusi kéthetes szeznközi átigazolási időszakot kihasználva még az augusztus 29-i nizzai rajt előtt kíván csapatot váltani.

A hírek szerint egyébként Froome az Israel Start Up Nation csapatához tart.

(forrás)

Kapcsolódó bejegyzések
Elővigyázatossági okokból nem álltak rajthoz a Vuelta a Burgoson. Omar Goldstein, az Israel Start-Up Nation
És maradni kíván egészen a visszavonulásáig.  Végéhez közeledni látszik a nyár eleji kerékpáros  szappanopera Chris
A hírek szerint hároméves szerződés ajánlanának neki, már 2020 augusztus 1-i dátummal. Továbbra sincs egyezség
A szerződése amúgy év végén járna le és még nincs megállapodás a hosszabbításról.  A cyclingnews.com
1 Egan Arley Bernal Gomez (Col) Team Ineos 24:17:48 2 Rohan Dennis (Aus) Bahrain Merida

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.