Nem nagyon lepődhettek meg az eredményen az Itzulia Basque Country (korábi nevén Vuelta al Pais Vasco) nyitó időfutamának azon nézői, akik már korábban is figyelemmel kísérték az ifjú német versenyző pályafutását. 

Az 1994 január 9-én Berlinben született Maximilian Schachmann a tavalyi Giro d’Italián hívta fel magára szélesebb körben a figyelmet, amikor még a Quick Step színeiben megnyerte a 18. szakaszt.

A számos U23-as versenyen már sikereket arató kerékpárosnak a kék-fehér belga együttes volt az első profi csapata, náluk két szezont (2017  és 2018) töltött. Előtte szintén két éven át versenyzett az AWT Greenway-nél, ami gyakorlatilag a Quick Step utánpótláscsapata, s még Patrick Lefevere indított útjára.

Schachmann rendszerint az időfutamokon teljesített jól eddig a korosztályos világbajnokságokon, 2012-ben juniorként 3. lett, 2015-ben és 2016-ban immáron U23-asként 2. helyet ért el. 2012-been egyébként “az év kerékpárosa” díjra is jelölték Németországban.

Első profi évében a Le Samyn francia egynaposon 10. helyet ért el, a Ster ZLM-en pedig összetettben  4. lett. Érdemes ugyanakkor azt is végignézni, milyen teljesítményt nyújtott eközben a különböző versenyek egyéni időfutamain: legrosszabb helyezése egy 14. hely volt a Tour de Romandie-n, nagyrészt azonban top 10-es pozíciótért el, ha az idővel szembeni harcról volt szó.

Ugyancsak részben jó időmenőségének is volt köszönhető, hogy a tavalyi Giro d’Italia első 5 szakaszán viselhette a legjobb fiatalnak járó fehér trikót. A 2018-as olasz körverseny volt egyébként pályafutása első Grand Tourja. 

A Quck Step színeiben Schachmann még megnyerte a csapat időfutam világbajnokságot, előtte pedig összetettben 3. helyezést ért el odahaza, a  Deutschland Touron, ahol szakaszt is nyert.

Schachmann a 2019-es szezont már a Bora-hansgrohe csapatában folytatta. A baszk körverseny előtt nem volt még nagyon reflektorfényben, de ebből a helyzetből visszatekintve azért elmondható, egész jól teljesített ebben az évben már eddig is.  Egy hónappal ezelőtt megnyerte a GP Industria & Artigianato nevű egynapost (előtte nap összejött egy 29. hely a Strade Bianchén). Az UAE Touron 13., míg a Volta Catalunyát 12. lett összetettben. Utóbbi versenyen egy szakaszt is nyert, valamint volt egy-egy 2., 3. és 4. helye is.

Maximilian Schachmann a háromhetes versenyek közül 2019-ben a Tour de France-ra készül.

Kapcsolódó bejegyzések
FRISSÍTS!   17.21 Buchmannt Izagurre, Adam Yatest és Fuglsang üldözi valamivel kevesebb, mint két percre. 
1 Maximilian Schachmann (GER) Bora - Hansgrohe 12:38:16 2 Patrick Konrad (AUT) Bora - Hansgrohe 0:00:51 3
4. szakasz 2019. április 11. csütörtök Vitoria-Gasteiz - Arrigorriaga (163,57 km) 1 Maximilian Schachmann (GER) Bora
1 Maximilian Schachmann (GER) Bora - Hansgrohe 8:34:31 2 Ion Izaguirre Insausti (Esp) Astana Pro Team
3. szakasz 2019. április 10. szerda Sarriguren - Estibaliz (191,35 km) 1 Maximilian Schachmann (GER) Bora

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.